En jaksa lakata ihmettelemästä nykysuuntausta pipojen käytön suhteen. Mikä ihmeessä pistää miehen seisomaan lämpimissä sisätiloissa myssy tanakasti päässä tai ruokailemaan vaikkapa ravintolassa lippalakki etu- tai takaperin päässä?

Voi hyvänen aika. Itselleni jo isäni aikoinaan opetti aivan perusasiana, että mies ei pidä päähinettä sisällä lainkaan. Puhumattakaan siitä, että jopa ruokailisi myssy päässä. Samaa asiaa opetettiin armeijassa, jossa yli 30 asteen pakkasillakin ruokailtiin ulkona lakki kiltisti nietoksella.

Nyt on jostakin syystä vallan toisin. Onko nykyajan miehillä tosiaankin niin huono itsetunto, että ei kehdata paljastaa pipon alla ehkä hieman liistraantuneita hiuksia vai mistä ihmeestä on kysymys. Ei voi olla normaalia, että aikuinen mies työntelee kaupassa ostoskärryjä paksu villapipo niin syvällä päässä, että äkkiä luulisi kyseisen henkilön olevan vaelluksella arktisilla seuduilla. En jaksa uskoa, etteikö siinä tulisi vähän kuuma ja jopa hiki. Mutta ei mitään,  myssy on päässä kuin liimattuna.

Muutama aika sitten katselin ihmeissäni hotellin aamiaisella kun nuori mies nautti ravintoaan lippalakki lähes silmillä. Tyttöystävä katseli ilmeisen ihastuneena uroonsa ateriointia. Missä on alkeellisinkin käytös? Ei voi olla normaalia toimintaa tuollainen. Ottakaa nyt ihmeessä se lakki pois edes ruokaillessa, jos ette kaupassa sitä uskalla tehdä.

Vai samaistuuko joku ehkä amerikkalaisiin geton kasvatteihin, jotka prostestoivat maailmalle antamalla piut paut yleisille käytössäännöille. Herätkää myssykansa, te ette ole amerikkalaisia gettolaisia. Olette suomalaisia miehiä, joita isien ja isoisien upeat teot velvoittavat.

Siis ottakaa nyt ihmeessä se päähine pois sisätiloissa ja yrittäkää olla miehiä. Nykyinen käytäntö on äärimmäisen lapsellista, epäkohtelista ja suorastaan avutonta. Palutetaan mihisyys ja hyvät käytöstavat taas kunniaan. Ryhtiä siihen touhuun.